Motonet GP -sarjan avaus siirtyi heinäkuulle, Joensuun kisa peruttiin, Espoon kisa elokuussa

Yleisurheilun Motonet GP -sarjan alku siirtyy. Kilpailusarjan piti alkaa kesäkuun 3. päivä Joensuussa ja jatkua 12. kesäkuuta Espoossa. Koronavirusepidemian luoman tilanteen takia Joensuun kilpailu perutaan ja Espoon kilpailu siirtyy. Se järjestetään Espoossa 5. elokuuta.

– Kansainvälistä tapahtumaa ei voi järjestää kesäkuun alussa, koska urheilijoita ei Euroopasta saa paikalle ja Euroopan yleisurheiluliiton pronssitason kilpailun järjestäminen on näin ollen mahdotonta. Joensuun kilpailua ei voi myöskään siirtää, koska Keskuskentän kenttäremontti alkaa 8. kesäkuuta, sanoo Joensuun GP:n pääsihteeri Tuomo Lehtinen.

– Iso harmi. Meillä on 12 vuoden katkeamaton perinne Joensuussa Eliitti- ja GP-kilpailuista. Se menee nyt poikki. Tässä ollaan kuitenkin niin ison asian äärellä, että yksi tapahtuma on hyvin pieni asia kokonaisuudessa.

Espoon kilpailun siirto tarkoittaa, että myös alkuperin elokuun 5. päivälle kaavailtu Helsingin Tähtikilpailu saa uuden päivämäärän tai peruuntuu. Motonet GP-sarjan kesän kaksi ensimmäistä kilpailua ovat näillä näkymin Jyväskylässä  8. heinäkuuta ja Lahdessa 15. heinäkuuta.

– Jyväskylän ja Lahden GP-kilpailut pyritään järjestämään noina päivinä, mutta kilpailuille on katsottu myös mahdollisia varapäiviä, jos sellaisen käyttöön tulisi tarvetta, sanoo Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto.

Aallon mukaan myös Kuortaneen juhannuskisojen (21.6.) ja Lapinlahden Tähtikisojen (17.6.) järjestäjien kanssa on käyty keskusteltuja, mutta lopullisia päätöksiä kisojen siirrosta tai muista vaihtoehdoista ei ole tehty.