Kuortane Games täydentää Motonet GP-sarjaa, kisa siirtyi elokuulle

Motonet GP-kilpailu kilpaillaan tänä vuonna neljän kilpailun mittaisena. Kesäkuun alusta peruuntuneen Joensuun GP:n kilpailusarjassa korvaa Kuortane Games, joka siirtyy perinteiseltä paikaltaan juhannukselta elokuun 1. päivään.

Euroopan koronatilanteen takia urheilijoiden saaminen Suomeen on kuitenkin vielä arvoitus, mutta kisojen järjestämisen kriteereitä on eri tavoin kevennetty.

– Siitä tietysti lähdetään, että tehdään niin laadukkaat kilpailut, kuin se on elokuun alussa mahdollista. Tiedossa on, että tapahtuman taloutta ja toteutusta joudutaan sopeuttamaan huomattavasti. Esimerkiksi keihääseen pyritään saamaan laadukas kilpailu kaikin tavoin, ja muutoinkin kisamme palkintorahoja ei ensimmäisenä leikata, koska ne ovat urheilijoille tärkeitä. Päivittyvät koronatiedot sekä rajoitukset määrittävät kuitenkin vielä sen, millä tasolla lopulta ollaan ja saadaanko Suomeen maailmalta huippu-urheilijoita, sanoo Kuortane Games pääsihteeri Tuomas Mikkola.

Kuortaneella ei vielä mietitä yleisömäärää vaan kisoja järjestetään tässä vaiheessa urheilun ehdoilla.

–  Odotamme vielä tarkempia tietoja yleisörajoituksista sekä hygieniaohjeista, ja seuraamme mihin nämä kehittyy. Paikalle pääseville urheilijoille voidaan kuitenkin taata hyvät mahdollisuudet huippusuorituksiin, ja Ylen tuottaman suoran televisiolähetyksen kautta mahdollisimman moni pääsee myös näkemään kilpailut, iloitsee Mikkola.

Motonet GP -sarja alkaa Jyväskylästä 8. heinäkuuta, jatkuu Lahdessa (15.7.) ja Kuortaneella (1.8.)  ennen kuin päättyy Espoossa 5. elokuuta.

YLEISURHEILUN TV-KILPAILUT 2020 (YLE)

pe-la 26.-27.6. Teemakisat, Tampereen tai Helsingin seutu

ke 8.7. Motonet GP, Jyväskylä

ke 15.7.  Motonet GP, Lahti

ke-to 22.-23.7. Teemakisat, Tampereen tai Helsingin seutu

la 1.8. Motonet GP, Kuortane

ke 5.8. Motonet GP, Espoo

ti 11.8. Paavo Nurmi Games, Turku

to-su 13.-16.8. Kalevan kisat, Turku

ke 26.8. Tähtikisat, Helsinki

la-su 5.-6.9.  Ruotsi-ottelu, Tampere

la-su 12.-13.9. SM-viestit, Kotka

su 27.9.  SM-maastot, Kurikka

*Kilpailujen lajiohjelmaa ja -konseptia tarkennetaan viranomaisten antamien ohjeistuksien ja linjausten jälkeen

*Teemakilpailujen järjestämispaikkakunnat ja -seurat päätetään myöhemmin.