Vuoden 2020 GP-sarjassa neljä kilpailua

Yleisurheilun Motonet GP -sarjassa on ensi kaudella neljä kilpailua ja ne ajoittuvat kesä-heinäkuulle. Ylen televisioima kilpailusarja alkaa Joensuusta 3. kesäkuuta ja jatkuu Espoossa (12.6.), Jyväskylässä (8.7.) ja päättyy Lahteen (15.7.). Yle televisioi kesällä myös Paavo Nurmi Gamesin (9.6.) ja Kuortane Gamesin (21.6.)

– Kisapäivät painottuvat alkukesään, koska niiden on haluttu palvelevan arvokisoihin tähtäävien urheilijoiden tuloksentekoa, eikä elokuussa olisi juuri sopivia päiviä ollutkaan, asian hallitukselle esitellyt SUL:n kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Rami Urho viittasi elokuun arvokisaruuhkaan.

Ensi kesänä elokuussa on olympialaisten yleisurheilu Tokiossa (31.7-8.8.), Kalevan kisat Turussa (13.-16. 8.) ja EM-kilpailut Pariisissa (26.-30.8.).

– Motonet GP-sarja otti tapahtumana ison askeleen eteenpäin tänä vuonna ja menemme luottavaisina ensi vuoteen. Lapinlahden kilpailusta hallitus kävi pisimmät keskustelut, mutta varmasti sinnekin TV-kilpailut vielä palaavat. Joka tapauksessa pystymme Suomessa tarjoamaan hienot kilpailut yleisölle ja kilpailukykyiset olosuhteet omille urheilijoille kerätä hyvin ranking-pisteitä, ja antaa näyttöjä olympia- ja EM-kisoihin, SUL:n puheenjohtaja Sami Itani korostaa.