Vuoden 2020 GP-sarjassa viisi kilpailua

Yleisurheilun Motonet GP -sarjassa on ensi kaudella viisi kilpailua ja ne ajoittuvat kesä-heinäkuulle. Ylen televisioima kilpailusarja alkaa Joensuusta 3. kesäkuuta ja jatkuu Espoossa (12.6.), Kuortaneella (21.6.), Jyväskylässä (8.7.) ja päättyy Lahteen (15.7.).

Päätöksen sarjasta teki Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus Helsingissä pidetyssä kokouksessa.

– Kisapäivät painottuvat alkukesään, koska niiden on haluttu palvelevan arvokisoihin tähtäävien urheilijoiden tuloksentekoa, eikä elokuussa olisi juuri sopivia päiviä ollutkaan, asian hallitukselle esitellyt SUL:n kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Rami Urho viittasi elokuun arvokisaruuhkaan.

Ensi kesänä elokuussa on olympialaisten yleisurheilu Tokiossa (31.7-8.8.), Kalevan kisat Turussa (13.-16. 8.) ja EM-kilpailut Pariisissa (26.-30.8.).

– Motonet GP-sarja otti tapahtumana ison askeleen eteenpäin tänä vuonna ja menemme luottavaisina ensi vuoteen. Lapinlahden kilpailusta hallitus kävi pisimmät keskustelut, mutta varmasti sinnekin TV-kilpailut vielä palaavat. Joka tapauksessa pystymme Suomessa tarjoamaan hienot kilpailut yleisölle ja kilpailukykyiset olosuhteet omille urheilijoille kerätä hyvin ranking-pisteitä, ja antaa näyttöjä olympia- ja EM-kisoihin, SUL:n puheenjohtaja Sami Itani korostaa.