Motonet GP-sarja WA:n pronssisarjaan – Palkintorahaa 25 000 euroa per kilpailu

Yleisurheilun Motonet GP-sarja on kesällä 2023 viiden kilpailun mittainen. Sarjan kaikki kilpailut kuuluvat Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental-kilpailusarjan pronssisarjaan, joten jokaisessa kilpailussa jaetaan palkintorahaa 25 000 euroa. Yhteensä koko sarjassa on jaossa palkintorahaa 125 000 euroa.

Ylen televisioima Motonet GP -sarja alkaa Jyväskylässä 7. kesäkuuta. Sarja jatkuu Joensuussa 5. heinäkuuta, Oulussa 8. heinäkuuta, Lappeenrannassa 19. heinäkuuta ja Tampereella 8. elokuuta.

– Se, että kaikki kilpailut kuuluvat WA:n pronssisarjaan, on kunnianhimoinen askel kilpailun järjestäjiltä ja kilpailusarjalta, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) General Manager Tuomo Salonen.

– Pronssitasolle nousu näkyy palkintorahoissa ja siinä, että kilpailut ovat WA:n rankingjärjestelmän C-kategoriassa. Se tarjoaa urheilijoille mahdollisuudet vähintäänkin kohtuullisiin rankingpisteisiin.

”Kova kattaus Suomen kokoiselle maalle”

Yleisurheilussa paikat kansainvälisiin arvokilpailuihin jaetaan tulosrajojen ja ranking-pisteiden perusteella. Näistä ranking-pisteiden merkitys on jo nyt huomattava ja kasvaa yhä jatkossa.

– Suomen kokoiselle maalle on kova kattaus niin urheilijoiden kilpailumahdollisuuksien, kuin ranking-pisteiden keräämisen näkökulmasta, että meillä on viisi WA:n pronssitason kilpailua ja lisäksi kulta- ja hopeatason kilpailut, Salonen sanoo.

Kesäkuun 13. Turussa kilpailtava Paavo Nurmi Games kuuluu WA:n Continental -turneen Kultaiseen liigaan. 17. kesäkuuta käytävä Kuortane Games on WA:n hopeatason kilpailu.

– Kansainvälisten kilpailujen osata Suomen kilpailujärjestelmä pärjää hyvin eurooppalaisessa tai globaalissa vertailussa, Salonen muistuttaa.

Tarjolla laaja lajikattaus

Motonet GP:n lajikattaus on viime vuosien tapaan laaja. Suosituimpia lajeja ovat miesten ja naisten osalta hieman vaihdellen 100 metriä, pika-aidat, 800 ja 1500 metriä, korkeus, pituus, moukari ja keihäs.

Kilpailussa voi olla esilajeina myös niin sanottuja kansallisia lajeja, jotka kuuluvat rankingjärjestelmässä F-kategoriaan. Ne varmistuvat myöhemmin. Myös parayleisurheilulajit päätetään myöhemmin.

– Kun puhutaan tämän tason kansainvälisistä kisoista, se peilaa myös sitä, missä lajeissa meillä on kansainvälisen tason urheilijoita. Se tilanne taas elää ja muuttuu vuosittain, Salonen sanoo.

– Viiden kilpailun sarja ei mahdollista aivan kaikille lajeille täyspainoista kilpailuohjelmaa, mutta kesän kilpailukalenterissa sitä täydentävät Kuortane Games, Paavo Nurmi Games, Kalevan kisat sekä kansainväliset arvokilpailut kuten Euroopan joukkuemestaruuskilpailu ja vuonna 2023 kokeiluluontoisesti kilpailtava yleisen sarjan PM-kilpailu.

PM-kilpailut ovat 27.-28. toukokuuta Kööpenhaminassa ja maajoukkueiden EM-kilpailut 23.-25. kesäkuuta Chorzowissa, Puolassa.

Päivän Urheilija -yleisöäänestys jatkuu

Kuluneena vuonna Motonet GP-sarjassa kilpailtiin myös sarjapalkinnoista. Niistä luovuttiin, kun kilpailukohtaiset palkintorahat nousivat WA:n Continental -turneen pronssisarjan myötä.

– Sarjapalkinnosta luopumista tukivat myös urheilijoilta saadut viestit. Viiden kilpailun sarjassa ei ole mahdollista saada kaikille lajeille yhtä lailla kisoja, joten sarjapalkinnon tavoittelu ei olisi kaikille mahdollista, sanoo Motonet GP:stä SUL:ssa vastaavan Track & Field Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Töykkä.

Ylen kanssa Motonet GP -kisoissa toteutettu Päivän Urheilija -yleisöäänestys sen sijaan jatkuu. Jokaisessa kilpailussa äänestyksen voittanut kuittaa 1000 euroa palkintorahaa.

Motonet GP:n lajiohjelma 2023

Taulukossa on huomioitu vain A- ja B-lajit. Parayleisurheilulajit sekä mahdolliset lisälajit tiedotetaan myöhemmin.

Motonet gp 2023 palkintorahat

A ja B- lajit päätetään 15. maaliskuuta mennessä.

A-LAJIT:              

 1. 1000 euroa
 2. 600 euroa
 3. 400 euroa
 4. 300 euroa
 5. 200 euroa

Yhteensä 2500 euroa/ laji

B-LAJIT:

 1. 500 euroa
 2. 400 euroa
 3. 300 euroa
 4. 200 euroa
 5. 100 euroa

Yhteensä 1500 euroa/ laji

YLIMÄÄRÄISET LAJIT NS. F-LAJIT:

 1. 250 euroa
 2. 150 euroa
 3. 100 euroa

Lisäksi:  

SE-BONUS (suomalaisurheilijoille)

– 1000-5000 euroa tuloksesta WA:n pistetaulukon perusteella:

– 1210+ pistettä IAAF:n taulukossa: SE-bonus 5000 €

– 1120-1209 pistettä: SE-bonus 3000 €

– Alle 1120 pistettä: SE-bonus 1000 €

 

MOTONET GP PÄIVÄN URHEILIJA -yleisökilpailu

– 1000 euroa / kisa

Yhteensä 5000 euroa