Ståhlilla tasokkaat vastustajat Kuortaneen Motonet GP:ssä

Kuortaneen Motonet GP:ssä elokuun 1. päivä on luvassa kansainvälisen huipputason kiekonheittokilpailu. Juhannuksena Helsingborgissa 70,25 heittänyt Ruotsin Daniel Ståhl kohtaa kilpailussa viime syksynä Dohassa käytyjen MM-kisojen finalisteja.

Ståhlin pohjoismaisista haastajista ovat Kuortaneelle tulossa MM-finalistit Ruotsin Simon Pettersson ja Norjan Ola Stunes Isene, joka heitti viime vuonna 67,78 ja on jo kuluvan kesän mittaan sivaltanut 64,26. Pettersson puolestaan on tällä kaudella heittänyt ennätyksekseen 67,10.

Ståhlin haastajien joukossa on myös Rion olympialaisissa neljä vuotta sitten neljänneksi sijoittunut Viron Martin Kupper, jonka ennätys on 66,67.

– Kun kentällä on nyt heittopaikka molemmissa päissä, voidaan heittosuuntaa vaihtaa tuulen mukaan kiekonheitolle sopivaksi, muistuttaa Kuortaneen Motonet GP:n pääsihteeri Tuomas Mikkola.

Simon Petersson on kohentanut ennätyksensä lukemiin 67,10 kuluvan kesän aikana.

Kaikki pääsyliput myydään ennakkoon

Dohan MM-kisoissa viime syksynä kiekonheiton maailmanmestaruuden voittanut Ståhl on kevään ja kesän mittaan kilpaillut melko tiuhaan, viimeksi Karlstadissa (8.7.), jossa voitto heltisi tuloksella 68,10. Toiseksi Karlstadissa sijoittui Pettersson tuloksella 66,90.

Kuortaneen kenttäennätys on tällä haavaa Liettuan Vaclavas Kidikasin 65,94. Se on elänyt jo 30-vuotiaaksi, mutta siirtynee elokuussa historiaan.

Kuortaneen Motonet GP:n kaikki pääsyliput myydään ennakkoon ja niitä on maksimissaan vain 750.

https://www.kuortanegames.com