Lipsasen kotimaan kausi alkaa Kuortaneella, pika-aidoissa vauhtikisa

Pika-aituri Nooralotta Nezirillä on Kuortaneella juhannuksena Motonet GP -kilpailussa tasokkaat haastajat. Nezirin ohella alle 13 sekunnin vauhtia tavoittelevat Etelä-Afrikan Rikenette Steenkamp ja Puolan Karolina Koleczek.

Kaksikosta Steenkamp juoksi kesäkuun alussa kotimaansa ennätyksen 12,91 ja Koleczek päästeli toukokuussa 12,97. Mukana ovat myös Nezirin kotimaiset kärkihaastajat Reetta Hurske ja Lotta Harala.

– Aitojen kärki saattaa vielä terävöityä. Haemme mukaan kolmatta 13 sekunnin alittajaa, sanoo kisojen pääsihteeri Heikki Savela.

Naisten seipäästä on edellisten vuosien tapaan tulossa kovatasoinen kilpailu.  Minna Nikkanen ja Wilma Murto haastavat viime vuonna voiton omalla ennätyksellään 467 vieneen Venäjän Olga Mullinan.

Miesten kolmiloikassa yli 17 metrin miehet Etelä-Afrikan Godfrey Mokoena (17,35) ja Simo Lipsanen (17,14) käyvät tosissaan Pertti Pousin tasan 50 vuotta sitten hyppäämän kenttäennätyksen 17,00 kimppuun.

Lipsanen voitti viime kesänä Kuortaneella tuloksella 16,93, ja Mokoena on tällä kaudella ehtinyt merkkauttaa tuloksen 16,92. Lipsaselle Kuortane on kauden ensimmäinen kilpailu kotimaan kamaralla.

Miesten pituuskin tulee tarjoamaan kosolti jännitystä pääkatsomon edessä, kun sen kuumin nimi on 841 leiskauttanut Etelä-Afrikan Zarck Visser.

Saksalaiset Johannes Vetter ja Thomas Röhler, tshekkiläiset Jakub Vadlejch ja Vitezslav Vesely takaavat kesän kovimman miesten keihäskisan.