Katso Motonet GP:n lajit 2021

Yleisurheilun vuoden 2021 Motonet GP-kilpailujen lajit ovat varmistuneet. Kuuden kilpailun sarja alkaa Jyväskylässä 2. kesäkuuta ja päättyy Lahdessa 19. elokuuta.

– Lajit on koko lailla lyöty lukkoon lukuun ottamatta parayleisurheilulajeja, jotka päätetään myöhemmin. Jyväskylässä ja Kuortaneella mietitään vielä yhtä lajia ja Espoossa odotellaan Paavo Nurmi Gamesin lajiohjelmaa. Se saattaa vaikuttaa Espoon lajivalikoimaan, sanoo GP-kisoja koordinoiva Tuomo Lehtinen.

– Kuortaneella mietitään, järjestetäänkö siellä naisten keihäs vai yhdistetty miesten ja naisten moukarikilpailu.

Jyväskylässä harkitaan vielä, juostaanko kilpailussa miesten ja naisten 1500 metriä vai maili. Kilpailun johtajan Esa Kaihlajärven mukaan asia on vielä auki.

Naisten pika-aidat kaikissa kisoissa

GP-kisojen palkintorahat samoin kuin, mitkä ovat kunkin kisan ns. A-, B- ja C-kategorian lajit, päätetään Lehtisen mukaan myöhemmin. Palkintorahat ovat kategoriasta riippuen erilaiset.

Ainoa laji, joka on mukana kesän kaikkien gp-kisojen lajiohjelmassa, on naisten 100 metrin aidat. Miesten lajeista suosituimpia ovat 100 metriä, seiväshyppy, pituushyppy ja moukari. Ne ovat mukana neljän gp-kilpailun ohjelmassa. Miesten keihäs on kolmen gp:n ohjelmassa. Pika-aitojen jälkeen toiseksi suosituin naisten laji on korkeushyppy.