Urheilijaohjeet 2024

 

MOTONET GP, URHEILIJAOHJEET

 

Aikataulu: löytyy sekä kilpailukalenterin että Motonet GP sivuilta

Aluekartta: sivun alareunassa

Osanoton varmistus: 90 minuuttia ennen lajin alkua noutamalla numero. Mikäli urheilija jättää tulematta kisaan tästä ilmoittamatta perimme 6-kertaisen osallistumismaksun (120 €)

Kokoontumispaikan (calling) aikataulu: TÄSTÄ

  • Callingissa juoksulajien urheilijoille jaetaan iso muovikassi johon hänen tulee kirjoittaa tussilla oma kilpailunumeronsa ja/tai sukunimensä. Toimitamme vaatteet lähtöpaikalta maalialueelle juoksujen aikana.

Kisakanslia. Kanslia sijaitsee katsomorakennuksen alla sisäjuoksusuoralla, minne käynti stadionin kaupungin puoleisesta päädystä tai yläpihan 3- tai 4-rapusta kerros alas. Kanslia aukeaa klo 15.00. Urheilijat saavat siellä kilpailunumerot, urheilijapassin ja pääsylipun henkilökohtaiselle valmentajalle.

Kilpailunumerot

Kilpailijoilla on kaksi kilpailunumeroa, jotka jaetaan kilpailumateriaalin mukana. Toinen numeroista kiinnitetään eteen, ja toinen taakse. Hyppylajeissa urheilijalla riittää yhden kilpailunumeron käyttö. Kilpailunumeroa ei saa taittaa eikä muokata.

Seipään korotukset

Miehet: 465, 485, 505, 520, 535, 545, 555, 560 , +5 cm

Naiset: 375, 390, 405, 420, 430, 440, 450, 455, + 5 cm

 

Omien heittovälineiden käyttö ja välinemittaus

Mahdolliset omat heittovälineet on toimitettava välinemittaukseen (aukeaa klo 15.00), moukarit vähintään kaksi tuntia ennen kilpailun alkua ja keihäät kolme tuntia ennen kilpailun alkua. Näiden aikojen jälkeen järjestäjä ei enää ota välineitä vastaan.

Omien heittovälineiden mittaus tapahtuu stadionrakennuksen kaupungin puoleisessa päädyssä (opasteet). Välineet luovutetaan takaisin kilpailun jälkeen välineiden mittauspaikalta. Välineitä ei luovuteta kilpailupaikalla.

Seipäiden säilytys ja tarkastaminen

Seipäiden säilytystila on varastossa pääkatsomon alla, mäkihyppyrien puoleisessa päädyssä. Seipäät sekä viedään kentälle että tuodaan sieltä pois järjestäjän toimesta ja ne jätetään välinetarkastukseen. Seipäät/niiden säilytyspussi tulee merkata tunnuksella ”sarja + kilpailu”. Seipäiden tarkastus tehdään suorituspaikalla.

Verryttelyalueet

Suurhallista on varattu verryttelyalue urheilijoille, paikalta löytyy myös punttisali. Sisäänkäynti verryttelyalueelle tapahtuu videotaulun alta urheilijakortilla. Kilpailualueen välittömästä läheisyydestä löytyy hyvin lenkkimaastoa.

Kilpailijoiden kokoontuminen (calling)

Kilpailijoiden kokoontumispaikka (calling) ennen kentälle menoa sijaitsee stadionrakennuksen alakerrassa sisäjuoksusuoralla, jossa on mahdollista ottaa esim. avausvetoja. Kokoontuminen tapahtuu erillisen kokoontumispaikan aikataulun mukaisesti. CALLING AIKATAULU TÄSTÄ

Käynti kokoontumispaikalle joko 3- tai 4 rapun kautta stadionrakennuksen takaa kisatorilta tai kaupungin puoleisesta päädystä kisakanslian ohi.

Urheilijoiden toivotaan jättävän kielletyt esineet, kuten omat elektroniset laitteet valmentajille/huoltajille ennen kokoontumispaikalle tuloa. Mikäli tämä ei ole mahdollista, kiellettyjä esineitä voi säilyttää varustekassissa kilpailun ajan. Niiden käyttö ja esiin ottaminen on ehdottomasti kielletty kilpailun aikana.

HUOM! Piikkarit voi laittaa jalkaan vasta kentällä. Kokoontumispaikalta kentälle ei ole mattoa.

Varusteiden tarkistus ja sallitut kengät

Kokoontumispaikalla (calling) tarkistetaan urheilijoiden varustus ennen kentälle menoa. Tarkastettaviin varusteisiin kuuluvat muun muassa kilpailunumerot ja pistotarkastuksina kengät ja piikkarit. WA:n uusin listaus sallituista kengistä: https://worldathletics.org/about-iaaf/documents/technical-information

Linkin sivulta klikkaamalla “manuals & guidelines” ja sieltä avautuvasta listauksesta “World Athletics Approved Shoe List“ löytyvät sallitut kengät.

Mikäli urheilija kilpailee sääntöjen vastaisilla jalkineilla, ei noudata tuomariston ohjeita jalkineisiin liittyen tai ei saavu pyydettäessä kenkien tarkastukseen, hänet voidaan hylätä kilpailusta. Jos urheilijan hylkäys tulee siinä vaiheessa, kun hän on jo kilpailusuorituksensa tehnyt, voidaan hänen tuloksensa hylätä, samoin kun siihen liittyvät palkinnot.

Kulunvalvonta ja oleskelu kentällä

Kulku kisapaikalle edellyttää kulkulupaa. Urheilijapassin saa urheilijalle kisakansliasta jaettavan materiaalin mukana.

Kentällä saavat oleskella vain kilpailuvuorossa olevat urheilijat ja toimitsijat.

Urheilijat ja valmentajat voivat vapaasti valita paikan katsomosta. Pituuden ja 3-loikan valmentajille varaamme pääkatsomosta alimman penkkirivin.

Pysäköintipaikat

Urheilijoille on varattu hiekkakenttä stadionin kaupunginpuoleisesta päädystä (katso kartta). Mikäli siinä ei ole tilaa ohjataan urheilijat lähimmälle pysäköintipaikalle.

Pukuhuoneet ja suihkut

Stadionrakennuksen pukuhuoneet, joissa on WC-tilat ja suihkut, ovat urheilijoiden käytössä ja ne sijaitsevat katsomorakennuksessa kenttätasolla. Kulku tiloihin tapahtuu katsomorakennuksen takaa kisatorilta (naiset rappu 3 ja miehet rappu 4) pääovista urheilijakortilla. Suurhallin verryttelyalueella on käytössä urheilijoille WC-tilat.

Järjestäjät eivät vastaa pukuhuoneisiin jätetyistä tavaroista.

Kilpailijoiden kulku suorituspaikalle

Kokoontumisalueelta (calling) kilpailijat viedään ohjatusti suorituspaikalle. Kilpailijoiden poistuminen suorituspaikalta tapahtuu ohjatusti MixedZonen kautta.

Oman lajin aikana urheilijat voivat käydä lähimmässä WC:ssä kyseisen lajin toimitsijan saattamana.

Kaikki urheilijat myös viedään johdetusti kentältä ulos haastattelupisteen (mixed zonen) kautta. Mixed zonen välittömään läheisyyteen tuodaan muun muassa juoksijoiden varusteet. Mixed zonen jälkeen urheilijat voivat jatkaa kulkuaan omatoimisesti.

Kilpailijoiden esittely

Juoksijat esitellään lähtöviivalla, ja kenttälajien urheilijat suorituspaikan välittömässä läheisyydessä ennen kilpailun alkua. Esittelyyn mennään kootusti lajijohtajan johdolla.

Pituussuuntaisten hyppyjen ja heittolajien suoritusjärjestys käännetään kolmannen kierroksen jälkeen siihen mennessä tehtyjen tulosten mukaisesti.

Ensiapu

Kentällä päivystää ensiapuhenkilökuntaa. Ensiapuhuone, jota käytetään tarpeen vaatiessa, sijaitsee kentän ja katsomorakennuksen välisessä ”kuilussa” lähellä maalia. Lääkäri tavoitettavissa täältä tilasta.

Dopingtestaus

Kisojen aikana Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry suorittaa dopingtestejä, joka sijaitsee kentän ja katsomorakennuksen välisessä ”kuilussa”.

Kansallisen ennätyksen tehneeltä urheilijalta vaaditaan negatiivinen dopingnäyte, jotta ennätys voidaan virallisesti hyväksyä. Ennätyksen tehtyään urheilijan tulee itse huolehtia dopingtestiin menosta lajin sääntöjen edellyttämällä tavalla.

Tiedustelut :

Pääsihteeri: Janne Harjula, janne.harjula@lahdenahkera.fi, p. 044 036 0300

Kilpailun johtajat: Markku Hölsö, markku.holso@lahdenahkera.fi p. 050 5279 207 ja Jarkko Mantila, jarkko.mantila@lahdenahkera.fi