ILMOITTAUTUNEET URHEILIJAT JA ALUSTAVAT ERÄJAOT (päiv. 16.6.22)
AIKATAULU (päiv. 16.6.22)

Saapuminen kilpailupaikalle, osallistumisen varmistus

 • Urheilijakuoret noudettavissa kisapäivänä kisatoimistosta Kuortaneen Urheilulukiolta, Keskustie 91, 63100 Kuortane.
 • URHEILIJAPYSÄKÖINTI: Urheilijoille varattuna oma erillinen pysäköintialueensa Kuortaneen urheilulukion edestä ja Kuortaneen urheiluopiston pesäpallokentän edestä (ks. aluekartta alempaa). Kisatoimisto sijaitsee urheilulukiolla (Keskustie 91, 63100 Kuortane, noin 100m kentästä). Toimisto aukeaa klo 10:00.
  HUOM! Kisatoimisto sijaitsee ke-pe opiston päärakennuksen 2.kerroksessa (Liikuntahotelli).

 • OSANOTON VARMISTUS: Kaikkien lajien varmistus tehdään KISATOIMISTOON Kuortaneen urheilulukiolle viimeistään 90 minuuttia ennen oman lajin aikatauluun merkittyä alkamisaikaaa. Samalla urheilijalle luovutetaan kirjekuori, josta löytyy infoa kisasta, opistosta sekä Kuortaneesta, urheilijapassi, kilpailunumerot (2 kpl / urheilija, hakaneulat) sekä erikseen pyydettäessä luovutetaan ja kirjataan listaan valmentaja-kaulatagi henkilökohtaiselle valmentajalle, jonka toivotaan asettuvan suorituspaikan lähettyville kilpailualueen ulkopuolella oleviin katsomoihin. Pituushypyn, kolmiloikan sekä seiväshypyn valmentajille on varattu valmentajapaikkoja lajin suorituspaikan läheisyydestä alariviltä. Muutoin valmentajilla tai huoltajille ei ole pääsyä missään vaiheessa kilpailualueelle.
 • Peruutukset tehtävä niin pian kuin mahdollista, soittamalla Heikki Savela, heikkisavela@outlook.com, Puhelin +358 40 555 500

 

 • OSALLISTUMISMAKSUT on hoidettava kuntoon ennen kisaa, ellei ole tästä erikseen sovittu (tarkistukset tehdään kisan jälkeen, ja ajallaan maksamattomat maksut laskutetaan kolminkertaisen maksuna). Varmistus on tehtävä ajoissa, ja sen puuttuminen estää kilpailun. Varmistuksen voi peruuttaa ennen listan sulkeutumista. Peruuttamattomasta poissaolosta peritään kuusikertainen osallistumismaksu. Viime hetken muutokset aiheuttavat hämminkiä kisan toteuttamiselle.
 • KILPAILUNUMEROT: Jokaiselle kisaan osallistuvalle urheilijalle on oma lajitunnuksin varustettu sukunimellä tai pace-nimellä yksilöity kilpailunumero, jota jaetaan kaikille 2 kpl. Numerolappu kiinnitetaan urheiluasuun urheilijakuoresta löytyvillä hakaneunoilla.
 • VÄLINETARKASTUS: Huoltorakennuksessa toimiva välinetarkastus aukeaa kisapäivänä klo 12:00. Heittolajeissa omat heittovälineet tuodaan tarkistukseen sekä seipäät viimeistään 90 minuuttia ennen oman lajin alkamisaikaa. Heittovälineet luovutetaan takaisin kisan jälkeen tarkastustilasta.
 • KENKÄSÄÄNTÖ: Kuortane Gamesin aikana tehdään suorituskenkin pistotarkastuksia sekä ennätystulosten yhteydessä, ja tämä pyyntö voidaan tarvittaessa osoittaa urheilijalle jopa kilpailun jälkeen.
 • ENSIAPUPISTEET, LÄÄKÄRI JA AMBULANSSI: Urheilukentällä on kisan aikana kolme ensiapupistettä, joista saa apua. Call in alueen lähettyvillä on myös lääkärillä sekä ambulanssilla varustettu EA-piste vakavampien tapausten varalta.
 • DOPINGTESTAUS: Kisan aikana tehdään doping testejä Suomen urheilun eettisen keskuksen (Suek ry) toimesta. Testitila sijaitsee Kuortanehallin 2.krs luentotiloissa, ja mahdolliseen testiin dopingsaattajat avustavat teidän suorituspaikalta testitilaan. Testejä otetaan ennaltamäärätysti sekä tarvittessa tarjotaan ennätysheittojen varalta testimahdollisuus. Testauksessa urheilijan tulee todistaa henkilöllisyytensä passin tai muun virallisen henkilöasiakirjan toimesta. Varaudu myös mahdollisella lääke- tai muulla erivapauden osoittavalla asiakirjalla.

Valmistautuminen, lämmittely- ja lepotilat, pukuhuoneet, urheilijakatsomo

 • Urheilijoiden sisäänkäynti kentälle tapahtuu pohjoispäässä olevan huoltorakennuksen portin kautta.
 • Lämmittelyyn voidaan käyttää kentän lähialueen metsää sekä opiston muita ulkotiloja. Kentällä ei ole mahdollista lämmitellä, muuta kuin oman lajin alun yhteydessä. Lisäksi Kuortanehallissa on tarjolla lämmittelytilaa kisäpäivänä, etenkin sateen sattuessa.
 • Huoltorakennuksessa sijaitsee pukuhuoneet, joiden käyttö vain välttämättömään tarpeeseen. Peseytyminen suositellaan tehtävän joko majoittuessa opistolla tai kotosalla. Urheilijoita suositellaan pukemaan urheilija-asut ennen kisapaikalle saapumista, mutta pukuhuoneita voi käyttää pukeutumiseen.
 • Urheilijat voivat oman kilpailunsa jälkeen mennä yleisökatsomoihin, mutta heille on varattuna myös erillinen urheilijakatsomo huoltorakennuksen edestä.

Toiminta kilpailun aikana, Call in ja Mixed zone

 • Kisan aikataulu ja lähtölistat eräjakoineen ovat pääosin valmiina. Tarkista omat tietosi ja aikataulusi huolella netistä, jossa on viimeisin versio. Livetulos-linkki tulee pääsivulle lähempänä kisaa.
 • Sääennusteiden mukaan tuuli olisi etelän suunnalta, joka saattaa vaikuttaa lajien lähtösuuntiin (pikamatkan mahdollisesti takasuoralla). Kisapäivän aamuna vahvistuvat lajien paikat.
 • Calling aika löytyy kisan aikataulusta, jonne on saavuttava hyvissä ajoin. Urheilijoiden Call in sijaitsee teltassa huoltorakennuksen edessä, josta lajijohtaja tai muun lajin henkilö saattaa urheilijat lähtöpaikalle. Yleensä juoksulajeissa Call in aika on yleensä sileissä juoksuissa 20 min, aikajuoksuissa 25 min ja kenttälajeissa 35-55 min ennen lajin alkua.
 • Järjestäjä toivoo, että urheilijalla on vain välttämättömät tavarat mukana kentälle siirryttäessä, jotta korinkantajat selviävät tehtävästään. Urheilijoille tehdään nopea tarkistus, että varustus on sopiva: kengät, kilpailunumero (ylimääräisiä hakaneuloja löytyy) ja kilpailuasun mainokset. Matkapuhelimet ja muut säännöissä kielletyt laitteet on säilytettävä suljettuina urheilijan kassissa, ja niiden käyttö kisan aikana on kielletty.
 • Juoksuissa ei käytetä reisinumeroita.
 • Sateen tai muun huonon sääilmiön takia kentällä saattaa olla tarjolla katosta tai muuta suojia (varmistuu kisa aamuna).
 • Urheilijoiden esittely tehdään suorituspaikalla joko Ylen tai tapahtumaohjauksen kautta.
 • Juoksulajien maaliintulon jälkeen urheilijat poistuvat Median Mixed Zonen läpi (tulospalvelurakennuksen edessä), jossa osaa urheilijoita haastatellaan. Heitto- ja hyppylajien lajijohtajat saattavat urheilijansa Mixed Zonen kautta. Voittajan haastattelu tehdään osaksi tapahtumaohjauksen kameran kautta. Näissä tilanteessa kaikkien osapuolten on pyrittävä pitämään riittävä etäisyys ja vältettävä tarpeetonta kontaktia. Tästä urheilijat jatkavat pääkatsomon edustaa myöten takaisin huoltorakennukselle, jonne vaatekorit on palautettu urheilijakatsomon eteen aidan viereen.
 • Kisan jälkeen voittajille luovutetaan pienen lahjapussi, joka ojennetaan maaliintulon saapumisen jälkeen tai kenttälajeissa suorituspaikalla lajijohtajan toimesta.
 • Korkeussuuntaisten hyppyjen korotukset:
  • SEIVÄS/MIEHET: 480, 500, 520, 535, 550 + 5cm

  • SEIVÄS/NAISET: 390, 400, 410, 420, 430, 440, 450 +5 cm